Loading Events
  • This event has passed.

CIRCUS CAMP

26.06 - 02.07 250€

POLETNE CIRKUŠKO USTVARJALNE POČITNICE ZA OTROKE

Poletne cirkuško ustvarjalni teden je namenjen otrokom od 7 do 13 let.
Preživeli ga bomo v zavetju neokrnjene narave v Dekanih pri Kopru.

 

KDAJ: od nedelje 26.06.2022 do sobote 02.07.2022.

KJE: THE HUG OF NATURE je majhno apartmajsko naselje sredi gozda … dva bazena, ogromne travnate površine, piknik kotiček ….kot nalašč za naše druženje. Za več informacij o nastanitvi lahko obiščete njihovo spletno stran http://www.thehugofnature.com

 

KAJ VSE BOMO POČELI

♥ prebujali se bomo z jutranjo jogo za otroke, povezovalnimi igrami in veselim druženjem
♥poleg vadbe na hamakah (viseča vreča)se bomo preizkusili v novi zračni tehniki na Aerial silku in Lyra Hoopu.
♥ dnevno bomo urili cirkuške veščine z rekviziti ( hoola hoop, poi, vrteči krožniki, trakovi, diablo, ognjeni rekviziti….)
♥ naučili se bomo plesno akrobatske koreografije, poleteli z acro yogo
♥ se zabavali in lenarili ob bazenu
♥ večere bomo preživeli ob ognju, kjer bomo pekli penice, krompir, koruzo….in si pripovedovali strašne zgodbe.
♥ in seveda ne bomo spustili mini disca in zabave v pižamah
♥ v petek zvečer bomo pripravili kratek nastop, kjer bomo Vam staršem pokazali naučene tehnike.

VSE TO IN ŠE VELIKO VEČ.
 

CIRKUŠKI AKTIVNI DEL
Na delavnicah se bodo otroci preizkusili v različnih cirkuških disciplinah kot so, vrtenje hoolahop obroča, žongliranje, vrtenje pojev, flower stick, ter se naučili izvajanja različnih figur in elementov na Hamackah (viseča vreča), Aerial silku in Lyra Hoopu.

USTVARJALNI DEL
Vsaki dan bodo potekale ustvarjalne urice, na katerih bodo otroci izdelali čisto svoj hoolahop obroč, risali bomo mandale z akrilnimi barvami na platno in kamenje, ustvarili bomo čisto prave lovilce sanj, izdelali maske za končni nastop…. Vse izdelke bodo otroci odnesli s sabo domov, tako bodo lahko staršem pokazali kaj vse so se na naših delavnicah naučili.

AKTIVNOSTI V GOZDU
Naše spoznavanje narave nas bo pripeljalo tudi do ognja. Ob živahnem gozdu in mirni reki bomo spoznali zakaj sploh potrebujemo ogenj in kako ga varno zanetiti. Otroci se bodo lahko preizkusili v uporabi kresila, ki bo kasneje zanetilo pravi ogenj. Ob večerih bomo skupaj pekli penice na palicah in slastne čokoladne banane v žerjavici. Ob sladkanju se bomo pozabavali s petjem, igrami in prijetnem pogovoru o širšem pomenu ognja. Prav gotovo pa se nam bo pogled usmeril tudi proti nebu, kjer bomo opazovali zvezdice in bolje spoznali konstelacije.

PRISPEVEK (DDV je vključen)
Celotni program delavnic: 250 €
Nastanitev in prehrana: 55 € na osebo / dan
(zajtrk, dve malici ter kosilo in večerja – katering iz Avokada)

ROK PRIJAVE DO 25.05.2022.

Za več informacij lahko pišete na info@kineticstudio.si ali pa nas lahko pokličete na 040 553 316 (Larisa).

Možnost plačila v 2, 4 ali 6 obrokih. Prvi obrok je potrebno poravnati do 25.05.2022, s tem si zagotovite mesto na delavnicah in apartmaju. Ostale obroke je potrebno vplačati do pričetka dogodka oz. po dogovoru.

Prispevek zajema tedensko oz. dnevno organizacijo dejavnosti, fotografiranje in snemanje, celoten material za izdelavo rekvizitov, kateri ostanejo otrokom, promocijsko majčko ter polni penzion in namestitev.

Našo veselo družbo lahko spoznate na zaključni produkciji ŠTIRJE ELEMENTI – OTROŠKA PLESNO CIRKUŠKA PRODUKCIJA, ki bo 22.05. 2022 v Kulturnem domu v Izoli.

 
 

CIRCUS KAMP BO POTEKAL POD STROKOVNIM VODSTVOM IZKUŠENIH UČITELJEV.

LARISA LEVAC
Organizatorka dogodka, idejni vodja. Je ustanoviteljica Kinetic Studia v Kopru in učiteljica joge za odrasle in otroke z več kot 20 letnimi izkušnjami. Rada poudari, da je cirkusantka po duši, svoje spretnosti se je priučila na različnih delavnicah v Italiji in Španiji. V Barceloni je obiskovala cirkuško šolo, kjer je opravila veliko tečaje in se izučila rokovanja z najrazličnejšimi cirkuški rekviziti.

ANKA HERNAVS
Skavtinja ter učiteljica joge za otroke in plesa. Preko različnih stilov plesa vedno najde nov izziv, preko katerega širi veselje med svoje vadeče. Rada poudarja moč in lepoto narave saj je že od malih nog skavtinja. V svojem domačem kraju vodi različne tabore za otroke in mladostnike.

TINA BEROŠ
Vzgojiteljica predšolskih otrok, animatorka, učiteljica otroške joge in joge za odrasle. V preteklosti je igrala košarko in plesala v plesno-navijaški skupini (ŠKL). V glasbeni šoli je igrala klavirsko harmoniko. Sedaj že 16 let dela v vrtcu in se ukvarja z jogo.

 

NEKAJ BESED O CIRKUŠKI PEDAGOGIKI

»Cirkuška pedagogika ni le učenje cirkuških veščin, ne pomeni poučevanja, ampak pomeni spodbujanje aktivnega odnosa do učenja in spremljanje le-tega.«

Cirkuška pedagogika je oblika pedagoškega dela z različnimi skupinami ljudi in spodbujanje avtonomne aktivnosti mladih, ki temelji na elementih sodobnega cirkusa, plesno – gibalne pedagogike ter interaktivnih iger.
Cirkus je zelo privlačen in ustvarjalen medij, ki spodbuja sodelovanje, krepi medsebojno zaupanje, razvija koordinacijo in nudi obilico zabave. Skupek veščin, ki ga zajema ta medij je tako raznovrsten, da lahko v njem vsakdo najde področje, v katerem se bo razvijal.

 

♥ ♥ ♥ Srčno vabljeni! ♥ ♥ ♥

 

Details

Start:
26.06
End:
02.07
Cost:
250€
Event Category:

Organizer

Kinetic Studio
Phone:
040 553 316
Email:
info@kineticstudio.si

Venue

THE HUG OF NATURE
Dekani 53
Dekani, 6271 Slovenia
+ Google Map
Website:
View Venue Website