Novo v Kinetic Studiu

Aerial vadbe

Ta inovativna oblika vadbe je v zadnjem času našla svoj prostor v marsikaterem studiu in ponuja sproščujočo in zabavno telesno aktivnost. Med vadbo bodo aktivirane vse mišice vašega telesa in čutili boste kako ste z vsakim treningom bolj gibljivi in močni.

V Kinetic Studiu ponujamo dve vrsti aerial vadb, vadbo na viseči vreči (hammock) in vadbo na visečem obroču (hoop), ter kombinacijo obeh. Vadba je za mnoge privlačna, saj združuje ples, gimnastiko, jogo in razvija moč in gibljivost ter zahteva koncentracijo in disciplino.

Zakaj izbrati aerial vadbo

Izziv

Vadba ponuja izziv tako na fizičnem kot tudi na duševnem nivoju. Ni enostavno viseti z glavo navzdol ali se prepustiti vrtenju in telo zadržati v določenem položaju.

Za začetnike

Začetna stopnja se izvaja na višini, kjer se začetnik dobro počuti, z rednimi treningi pa tako znanje napreduje in se vadeči tako lahko preizkusijo v različnih trikih in položajih, ki zahtevajo malo več poguma in moči.

Za telo

Z vadbo boste povečali moč in gibljivost telesa, prav tako pa razvijate gibljivost in prožnost v sklepih, koordinacijo in občutek za ravnotežje.

Za dušo

Vadba izboljšuje zavedanje lastnega telesa in zmožnost koncentracije ter pomnjenja, ob tem pa pozitivno vplivate na vašo samozaveset in povezanostjo s svojim telesom.

Aerial joga

Aerial joga

Aerial joga oziroma joga v viseči mreži je vadba, ki resnično spominja na nežno zibanje v gugalnici, kjer se vadeči poigrava s telesom in položaji (asanami).

PREBERI
Aerial Hoop

Aerial Hoop

Aerial hoop je vadba na visečem obroču, kjer vadeči izvaja razne figure, like, ali zadržuje položaje, ki izhajajo iz plesa, joge, gimnastike in jih ob glasebni spremljavi združuje v neko smiselno celoto.

PREBERI
Aerial joga+hoop

Aerial joga+hoop

Aerial vadba je kombinirana vadba tako na viseči vreči kot na obroču. Tako se na vadbi prepleta učenje trikov na obeh rekvizitih, gibe in položaje pa se počasi gradi v krajšo plesno koreografijo.

PREBERI

Začni z aerial vadbo še danes!

Izpolnite prijavni obrazec in rezervirajte vaš termin.

PRIJAVI SE
POMEMBNO

Navodila za aerial vadbo

  • Na prvo uro Aerial vadbe je potrebno priti 15 min prej, da izpolnite vpisni list in zdravstveni vprašalnik.,
  • Priporočamo, da ne jeste vsaj 3 ure pred vadbo in zmanjšate vnos kofeina v telo. Po vadbi je izjemno pomembna hidracija, zato ne pozabite na pijačo (voda)!
  • Zaradi preprečitve telesnih poškodb ter poškodb na blagu pred uporabo pripomočka odstranimo nakit ter lasne sponke. Med vadbo zaradi higjenskih razmer, nosimo majice s kratkim ali dolgim rokavom. Majice z naramnicami ne pridejo v upoštev, saj pri nekaterih položajih postavimo hamako tik pod pazduho. Med uporabo ne uporabljamo oblačil z zadrgami, kovinskimi deli ali drugimi dodatki, ki bi utegnili poškodovati blago.

OPOZORILO
Aerial vadba ima veliko pozitivnih učinkov, vendar pa morajo pri vadbi inverzij (pozicij, obrnjenih na glavo) biti pozorne osebe z določenimi zdravstvenimi težavami. Inverzije se odsvetujejo osebam, ki imajo močne glavobole, srčno popuščanje, visok ali nizek krvni pritisk, zgodovino srčne kapi, epilepsijo, težave z očmi ali težave s srednjim ušesom. Takšne osebe se morajo pred vadbo posvetovati z inštruktorjem in po potrebi povprašati tudi osebnega zdravnika o primernosti vadbe.