Je ena najpopularnejših oblik vadbe joge v današnjih časih.

Vključuje elemente hatha joge, le da poteka v hitrejšem ritmu in dinamični obliki. Asane so med seboj povezane v posameznem položaju se ne zadržuje dolgo, zahtevnost gibanja je večja. Na uri izvajamo v naprej skrbno načrtovano zaporedja jogijskih položajev. Zaporedje asan je ponavadi vsako uro drugačno. Običajno se uporablja glasba, ki spremlja vaše gibanje.

Kaj pomeni vinjasa?
Vinjasa pomeni povezano, dinamično, tekoče.
Kako je vadba sestavljena?

Dih je tisti, ki je bistvenega pomena.

Povezovanje dihanja z gibanjem je temelj, saj združuje tri elemente: nadzorovano dihanje (pranajama), položaj telesa (asana) in pozornost duha (drishti). Ti elementi so znani kot tristhanam ali »trije kraji pozornosti«. Ko najdemo v asanah stabilnost, se v njih sprostimo, smo osredotočeni in je naš dih tekoč in umirjen, lahko občutimo in delujemo v »meditativnem« nivoju.

Vinjasa se je razvila iz Ashtanga joge v 80. letih. Iz Vinjase se je razvilo precej novih dinamičnih oblik joge – npr. power joga, flow joga…

Za koga je primerna?

Vinjasa joga je primerna za tiste, ki  že poznajo  osnovne jogijske položaje in jim dihanje v gibanju ne predstavlja težav. Dobrodošel je tudi vsak, ki še ni točno tu,  ima pa željo in vnemo za napredovanje v svoji praksi.

 

 

Urnik vadbe

TOR in ČET

19:00-20:30

 

Kako se pripravimo?

Navodila za joga vadbo

POGLEJ