UČITELJSKI TEČAJ JOGE ZA OTROKE OD 2 DO 13 LET

Ali želite postati učitelj joge za otroke po metodi
ABC JOGA ZA OTROKE®?

 

Imamo 15 letne izkušnje kot učitelji joge za otroke in za nami tisoče ur poučevanja v zasebnem studiu, vrtcih in šolah. Naši tečaji so namenjeni vsem, ki želijo pridobiti prave teoretične in praktične spretnosti za poučevanje joge najmlajših (od 2 do 13 let) s specializacijami za vrtec in mladostnike.

Zaupajte tistim, ki to počnejo že leta. Poučevanje in usposabljanje sta dva različna koncepta. Bodite previdni pri imitacijah. Izberite izvirnik.

16. OKTOBRA 2021 ob 8 h

PRIČETEK TEČAJA

KINETIC STUDIO, Ferrarska 10, Koper

50 urni učiteljski tečaj joge za otroke temelji na dolgoletni praksi dela z otroci tako v vrtcu in osnovnih šolah, kakor tudi na uricah joge za otroke. Sestavljen je iz 3 osnovnih modulov.

Na tečaju boste ponovno prebudili otroka v sebi, se naučili ustvariti urice joge za otroke na zelo igriv, sproščujoč in predvsem razigran način. Udeleženci tečaja boste prejeli poleg bogatega priročnika z položaji in zgodbicami še izčrpno znanje in orodja, da postanete profesionalni učitelj joge za otroke.

Cilj učiteljskega tečaja joge za otroke je posredovati jogijska načela otrokom preko igre in vadbe. Pomemben del jogijske vadbe je tudi dihanje in sproščanje ob koncu vadbe, kar pri otrocih dosežemo na poseben način preko pravljic, iger in drugih tehnik, prilagojenim otrokom.

Z redno vadbo joge za otroke, otrokom vlijemo večjo samozavest, razvijamo moč in vzdržljivost, pripomoremo k boljši telesni drži, prispevamo k večji sproščenosti in boljšemu spanju.

Joga je pot in ni instant praksa, zato tudi naš učiteljski tečaj potrebuje svoj čas. Čas, ki je namenjen za integracijo same prakse in teorije.

ABC JOGA ZA OTROKE

KOMU JE IZOBRAŽEVANJE NAMENJENO

Vsem praktikantom in učiteljem joge, ki si želijo svojo prakso približati otrokom.

Vzgojiteljem in učiteljem, ki želijo popestriti svoj vrtčevski ali šolski kurikulum in želijo prenesti prednosti joge njihovim učencem.

Staršem, kateri si želijo kakovostno preživeti svoj prosti čas z otrokom in ga skozi igrivi način priučiti zbranosti, kreativnosti in zaupanja vase.

Otroškim animatorjem, kateri imajo željo se spoznati s svetom joge in ga na ta način širit med otroke.

Vsem, ki si želijo pridobiti nova znanja, imajo željo delati z otroki ter si morda odpreti nove poslovne priložnosti.

KURIKULUM PROGRAMA UČITELJ JOGE ZA OTROKE OBSEGA

o  Otroci in joga – pozitivni učinki joge na otroka, družino in družbo

o  Vpliv joge na otrokovo telo in duha

o  Joga načela za otroke, jama in nijama

o  Integracija joge za otroke v vzgojno izobraževalne zavode in joga studije

o  Načela in vloga učitelja joge za otroke

o  Meditacija za otroke

o  Dihalne tehnike – vaje in dihalne igre

o  Asane – kako jih prilagodit otrokom

o  Joga v paru – igre povezanosti, igre zaupanja

o  Sproščanje in vizualizacije za otroke

o  Mantre, pesmi in pozitivne afirmacije za otroke

o  Jogijske igre za različna starostna obdobja

o  Kreiranje zgobe, ki vsebuje asane

o  Zgodbe z naukom in asanami

o  Sestava in strukturiranje programa joge za otroke glede na starostno obdobje.

o  Joga za otroke kot poslovna priložnost

Potek predavanj

1. MODUL: OKTOBER 16. in 17.10.2021

2. MODUL: NOVEMBER 6. in 7.11.2021

3. MODUL: NOVEMBER 27.11.2021

IZPIT: NOVEMBER 28.11.2021

 

Družili se bomo ob sobotah in nedeljah od 07.00 do 14.30, (15 ur na srečanje), z vmesnimi odmori.

Vpisni pogoji

  • starost vsaj 18 let
  • vsaj IV. stopnja izobrazbe
  • želja dela z otroki
  • izpolnjena prijavnica, ki vam bo poslana ob prijavi po elektronski pošti
  • uspešno opravljen osebni oz. telefonski razgovor

 

V času trajanja učiteljskega tečaja (3 srečanja) je za udeležence priporočljiva vadba joge za odrasle, v obsegu vsaj 15 ur, enkrat do dvakrat tedensko.

Plačilo in vpis

Šolnina s popustom na slušatelja znaša 550 €, kot plačilo celotne šolnine pred pričetkom predavanj ob zgodnji prijavi do 03. oktobra 2020 . Po tem roku se šolnina zaračuna 660€ in sicer 220€ na posamezno srečanje.

Slušatelj/ica se zaveže redno plačevati šolnino vsaj 10 dni pred izvedbo vsakega vikend predavanja. S plačilom celotne šolnine ali prvega zneska si slušatelj/ica zagotovi vpis v šolo.

Ker delamo v manjših skupinah , 7 do 10 ljudi sprejemamo zgodnje prijave do 03. oktobra 2021 oz. do zapolnitve mest.

Vsa plačila se izvajajo preko TRR: SI56 0400 1004 6234 069

Za prijavo na tečaj in vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@kineticstudio.si ali pokličete 040 553 316 (Larisa).

 

IZOBRAŽEVANJE VODI

LARISA LEVAC, certificirana učiteljica joge IRJU 600 v skladu s predpisi Joga Združenja Slovenije in v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT).

Ustanoviteljica in kreatorka programa ABC JOGA ZA OTROKE. Certificirana učiteljica programov za otroke PRAVLJIČNA JOGA, BALYAYOGA RAINBOW KIDS YOGA in KIDS & YOGA.

Že četrto leto vodi 300 urno izobraževanje – Šola za učitelje joge v sodelovanju z Joga združenju Slovenije. Ima več kot 12 letne izkušnje s poučevanjem joge za otroke tako v vrtcih, šolah kot tudi v sklopu svojega joga studia. Je tudi idejni vodija in ustanoviteljica Kinetic Studia v Kopru z več kot 15 letnimi izkušnjami z poučevanjem joge za odrasle. Je mati, sedaj 14 letnega dečka s katerim je od njegovega drugega leta spoznavala in odkrivala svet joge skozi otrokove oči. V študentskih letih, preden je stopila na pot joge je delala tako doma kot v tujini kakor varuška in poklicna animatorka, različnih programov za odrasle in otroke.