Cirkus je zelo privlačen in ustvarjalen prostor. Domišljija najde v njem prosto pot.

Vadba v programu Cirkus star ima osnove v cirkuški pedagogiki, ki združuje elemente sodobnega cirkusa ter dramske in gibalne pedagogike. Program je namenjen osnovnošolski mladini, ki si želijo razgibane vadbe in jim je všeč hiphop, gimnastika, žongliranje, predvsem pa visenje z glavo navzdol v visečih vrečah (hamokah) in visečem obroč (lyra hoop). Je idelan poligon za razvijanje različnih veščin (socialne veščine kot so sodelovanje, mesebojno zaupanje, odgovornost, iznajdljivost..) ter motoričnih sposobnostih (koordinacija, gibljivost, ravnotežje, natančnost…). V tako raznolikem okolju lahko vsak najde svoje področje, razvija svoje zanimanje in talente. Cirkuška vadba ponuja aktivnosti, ki so otrokom že same po sebi všeč: žongliranje, vrtenje objektov, akrobacije in človeške piramide so le ene izmed mnogih.

 

CIRKUS STAR program

Kako je zasnovan program?
Program je zasnovan zelo široko: glavni del vadbe je namenjen učenju položajev in likom na viseči vreči in obroču. Naučena zaporedja združimo v krajšo koreografijo katero podpremo z moderno glasbo. Naučene tehnike in koreografije povežemo v neko smiselno celoto, prepleteno s čarobno zgodbo. Na koncu leta se predstavimo z našo končno produkcijo na velikem odru.
Kako poteka vadba?

Osrednji del treninga namenimo učenju gimnastičnih elementov in razvijanju gibljivosti. Učimo se izvajati lažje in težje gimnastične in akrobatske elemente, človeške piramide ter vse skupaj povežemo v smiselno in zabavno koreografijo. Ta del treninga je pogosto plesno obarvan. Pri sestavi koreografije se opiramo na različne plesne zvrsti. Največ pozornosti namenimo učenju hiphop-a, ki je vezni člen med različnimi cirkuškimi vložki.

Del treninga posvetimo učenju žongliranja in poigravanju z različnimi cirkuškimi pripomočki kot so hoola hop obroči, poi, vilinska krila, pahljače, krožniki, žogice in pisane rutke.

Za koga je primerna vadba?

Cirkus star program je razdeljen v 2 starostni skupini.

Program je namenjen osnovnošolski mladini, za otroke od 6-8 let in 9-13 let.

 

Urnik vadbe

PON in SRE

otroci 6-8 let
17:00-18:00

TOR in ČET

otroci 9-13 let
16:15-17:45

 

 

OPOZORILO!
Aerial vadba ima veliko pozitivnih učinkov, vendar pa morajo pri vadbi inverzij (pozicij, obrnjenih na glavo) biti pozorne osebe z določenimi zdravstvenimi težavami.

Inverzije se odsvetujejo osebam, ki imajo močne glavobole, srčno popuščanje, visok ali nizek krvni pritisk, zgodovino srčne kapi, epilepsijo, težave z očmi ali težave s srednjim ušesom. Takšne osebe se morajo pred vadbo posvetovati z inštruktorjem in po potrebi povprašati tudi osebnega zdravnika o primernosti vadbe.