Cirkus je zelo privlačen in ustvarjalen prostor. Domišljija najde v njem prosto pot.

Vadba v programu Cirkus star ima osnove v cirkuški pedagogiki, ki združuje elemente sodobnega cirkusa ter dramske in gibalne pedagogike. Program je namenjen osnovnošolski mladini, ki si želijo razgibane vadbe in jim je všeč ples, gimnastika, žongliranje, predvsem pa visenje z glavo navzdol v visečih vrečah (hamokh), visečem obroč (lyra hoop) in trakovih (aerial loops).

Cirkus je zelo privlačen in ustvarjalen prostor. Domišljija najde v njem prosto pot. Je idealen poligon za razvijanje različnih veščin ( socialne veščine kot so sodelovanje, medsebojno zaupanje,odgovornost, iznajdljivost..) ter motoričnih sposobnostih (koordinacija, gibljivost, ravnotežje, natančnost…).

V tako raznolikem okolju lahko vsak najde svoje področje, razvija svoje zanimanje in talente.

 

CIRKUS STAR program

Kako je zasnovan program?

CIRKUS STAR program je zasnovan zelo široko: glavni del vadbe je namenjen učenju položajev in likom na visečih rekvizitih. Naučena zaporedja združimo v krajšo koreografijo katero podpremo z moderno glasbo.

Kako poteka vadba?

Osrednji del treninga namenimo učenju gimnastičnih elementov in razvijanju gibljivosti. Učimo se izvajati lažje in težje gimnastične in akrobatske elemente, človeške piramide ter vse skupaj povežemo v smiselno in zabavno koreografijo. Ta del treninga je pogosto plesno obarvan. Pri sestavi koreografije se opiramo na različne plesne zvrsti. Največ pozornosti namenimo učenju hiphop-a, jazza in modern dance, ki je vezni člen med različnimi cirkuškimi vložki.

Del treninga posvetimo učenju žongliranja in poigravanju z različnimi cirkuškimi pripomočki kot so hoola hop obroči, poi, vilinska krila, pahljače, krožniki, žogice in pisane rutke.

Naučene tehnike in koreografije povežemo v neko smiselno celoto, prepleteno s čarobno zgodbo. Na koncu leta se predstavimo z našo končno produkcijo na velikem odru.

PROGRAM JE ZASNOVAN NA NETEKMOVALNOSTI, OTROKA UČIMO PRISLUHNITI SVOJEMU TELESU IN TRNUTNIM POTREBAM.

Velik poudarek namenimo čuječemu pristopu učenja, podpori v skupini in netekmovalnosti med vadečimi. Vsakemu otroku pomagamo odkriti svoje potenciale. Pri učenju damo velik poudarek na neodvisnost, svobodo znotraj omejitev katere so potrebne za varno rokovanje z rekvizitom in spoštovanju naravnega psihičnega, fizičnega in socialnega razvoja otroka.

POMAGAMO LE TOLIKO, DA OTROK LAHKO NAREDI SAM.

Otroci so kot metulji v vetru –. eni letijo višje, drugi nižje…. ampak vsak leti najbolje, kot zna. Zakaj bi jih primerjali med seboj? Čisto vsak otrok je poseben, čisto vsak otrok je edinstven, čisto vsak je čudovit!

VADBA POTEKA V SKUPINICAH DO 12 OTROK, znotraj skupine jih razdelimo na polovico, 6 otrok na trenerja. Vadba poteka v dveh ločenih prostorih, ki so med sabo povezani.

Za koga je primerna vadba?

Cirkus star program je razdeljen v 4 starostne skupine.

Program je namenjen osnovnošolski mladini, za otroke od 5 – 16 let.

 

Povezava do VPISA na spodnji povezavi

 

PRIČAKUJEMO VAS Z ODPRTIMI SRCI IN ROKAMI.

 

Urnik vadbe

PON in SRE

CICI CIRKUŠKE IGRARIJE
otroci 5-7 let 16:00-17:00

TOR in ČET

OTROŠKE CIRKUŠKE IGRARIJE
otroci 7-8 let 16:00-17:00

PON in SRE

MLAJŠA PRODUKCIJSKA SKUPINA
otroci 8-10 let 17:00-18:00

TOR, ČET in PET

STAREJŠA PRODUKCIJSKA SKUPINA
otroci 9-13 let 16:45-18:00

PET

MLANSKA CIRKUŠKA SKUPINA
otroci 14-16 let 18:30 – 19:45

PET

OTROŠKE CIRKUŠKE IGRARIJE DEKANI
otroci 6-8 let 16:00-17:00

PET

OTROŠKA CIRKUŠKA SKUPINA – DEKANI
otroci 9-14 let 17:00-18:00

 

 

OPOZORILO!
Aerial vadba ima veliko pozitivnih učinkov, vendar pa morajo pri vadbi inverzij (pozicij, obrnjenih na glavo) biti pozorne osebe z določenimi zdravstvenimi težavami.

Inverzije se odsvetujejo osebam, ki imajo močne glavobole, srčno popuščanje, visok ali nizek krvni pritisk, zgodovino srčne kapi, epilepsijo, težave z očmi ali težave s srednjim ušesom. Takšne osebe se morajo pred vadbo posvetovati z inštruktorjem in po potrebi povprašati tudi osebnega zdravnika o primernosti vadbe.