Aroma joga

Aroma jogo bi lahko opisali kot lažjo vadbo in sproščanje z eteričnimi olji, ki imajo ugoden vpliv na počutje. Mnoga eterična olja zaradi svoje vsebine kemijskih spojin, delujejo protidepresivno, pomirjujoče ter celo protivnetno, protimikrobno in protibolečinsko.

Aroma joga je program, kjer smo združili asane (telesne položaje) in namensko izbrana naravna certificirana terapevtska eterična olja (aromaterapija, inhalacije, topični nanos), ki povečajo, poglobijo ter podaljšajo učinke prakse joge.

Hatha joga

Hatha joga je klasična vrsta joge, danes že dokaj znana vrsta telesne vadbe, čeprav vključuje mnogo več kot zgolj fizični aspekt. Tisto, kar si na Zahodu običajno predstavljamo pod izrazom joga, je pravzaprav hatha joga.

Obstaja več različnih stilov hatha joge. Čeprav se razlikujejo, vse vrste joge temeljijo na izvajanju telesnih položajev (asan), zavestnem dihanju in usmerjanju energije (pranajame), sproščanju ter tehnikah umirjanja uma (mantre, meditacija, bande).

Vinjasa joga

Je ena najpopularnejših oblik vadbe joge v današnjih časih. Vinjasa pomeni povezano, dinamično, tekoče.

Vključuje elemente hatha joge, le da poteka v hitrejšem ritmu in dinamični obliki. Asane so med seboj povezane v posameznem položaju se ne zadržuje dolgo, zahtevnost gibanja je večja. Na uri izvajamo v naprej skrbno načrtovano zaporedja jogijskih položajev. Zaporedje asan je ponavadi vsako uro drugačno. Običajno se uporablja glasba, ki spremlja vaše gibanje.

Ashtanga joga

Ashtanga joga je bolj zahtevna dinamična oblika joga prakse.

Jogijski položaji (asana), si vedno sledijo v naprej določenem zaporedju. Velik poudarek je na pravilnem dihu in osredotočenosti pogleda. Vse to nam omogoča, da potujemo globlje, pozornost postopoma odvrnemo od samega zaporedja in tako se praksa prelevi v izrazito meditativno izkušnjo, izkušnjo čutenja in opazovanja lastnega napredka.

Anukalana joga

Anukalana® (integracija v sanskrtu) je slog joge, ki jogo združuje z drugimi disciplinami, kot so Tai chi, Qigong, indijski in sodobni ples, da bi ustvaril bolj naraven pristop k praksi joge

Začni z joga prakso še danes!

Registriraj se v aplikacijo Studionaut in rezerviraj svoj termin.