Hatha joga

Hatha joga je klasična vrsta joge, danes že dokaj znana vrsta telesne vadbe, čeprav vključuje mnogo več kot zgolj fizični aspekt. Tisto, kar si na Zahodu običajno predstavljamo pod izrazom joga, je pravzaprav hatha joga.

Obstaja več različnih stilov hatha joge. Čeprav se razlikujejo, vse vrste joge temeljijo na izvajanju telesnih položajev (asan), zavestnem dihanju in usmerjanju energije (pranajame), sproščanju ter tehnikah umirjanja uma (mantre, meditacija, bande).

Vinyasa joga

Je ena najpopularnejših oblik vadbe joge v današnjih časih. Vinjasa pomeni povezano, dinamično, tekoče.

Vključuje elemente hatha joge, le da poteka v hitrejšem ritmu in dinamični obliki. Asane so med seboj povezane v posameznem položaju se ne zadržuje dolgo, zahtevnost gibanja je večja. Na uri izvajamo v naprej skrbno načrtovano zaporedja jogijskih položajev. Zaporedje asan je ponavadi vsako uro drugačno. Običajno se uporablja glasba, ki spremlja vaše gibanje.

Yin joga

Yin joga je globoka meditativna praksa joge, ki krepi vašo zavest, vam omogoča, da občutite bolj subtilne energije in občutke in vas uči, da se globoko sprostite. Pripravlja um in telo za daljše meditacije in spodbuja vitalno energijo (Chi), ki teče skozi fascijo. Neguje, uravnoteža in zdravi vašo telesno, čustveno in duševno dobro počutje. Prihaja iz kitajske tradicije Chi Kung, meditacijskih tehnik, borilnih veščin in študij iz narave z vidiki Hatha joge. Temelji na Taoističnem principu Yin&Yang, nasprotnih in dopolnilnih principov v naravi.

Pilates

Pilates je edinstven sistem vadbe, ki povezuje vaje za krepitev, gibljivost in vaje, kjer nam obremenitev predstavlja teža telesa, dolge ročice in sila gravitacije. V okviru naše vadbe izvajamo t.i. PILATES MAT, saj se vadba izvaja na blazinah oziroma na tleh. Med vadbo vključujemo tudi rekvizite, kot so mala in velika žoga, pilates obroči, valjčki, elastični trakovi…

Začni z joga prakso še danes!

Izpolnite prijavni obrazec in rezervirajte vaš termin.