Aroma jogo bi lahko opisali kot lažjo vadbo in sproščanje z eteričnimi olji, ki imajo ugoden vpliv na počutje. Mnoga eterična olja zaradi svoje vsebine kemijskih spojin, delujejo protidepresivno, pomirjujoče ter celo protivnetno, protimikrobno in protibolečinsko.

Aroma joga je program, kjer smo združili asane (telesne položaje) in namensko izbrana naravna certificirana terapevtska eterična olja (aromaterapija, inhalacije, topični nanos), ki povečajo, poglobijo ter podaljšajo učinke prakse joge.

Kaj je aroma joga?

Aroma joga je izjemna vadba saj poleg našega telesa stimulira tudi naše čute. Z redno prakso joge podiramo svoje meje (fizične in mentalne) ter spremenimo svoje zavedanje na psihofizičnem nivoju, kar se nam kasneje odraža še na vseh ostalih področjih v življenju.

Kako je vadba sestavljena?
Na Aroma joga srečanjih se bomo usmerili predvsem na zavedanje svojega telesa in diha. Postopoma bomo preko usklajevanja giba z dihom prehajali iz lažjih telesnih položajev (asan) do bolj kompleksnih in s tem krepili in izboljšali prožnost našega telesa in uma. Uporabljali bomo različne tehnike dihanja in sproščanja s pomočjo katerih bomo poglobili naše zavedanje, vse skupaj pa podkrepili z izbranimi eteričnimi olji. 
Za koga je primerna?

Vadba je primerna za popolne začetnike in tudi za vse ki jogo prakticirate krajši čas in bi želeli svojo izkušnjo z jogo še poglobiti.

 

Kaj je aromaterapija?

Aromaterapija je ena od oblik zdravilstva, ki uporablja hlapne tekoče rastlinske snovi, znane kot eterična olja in druge aromatične sestavine rastlin. Njen namen je vplivati na človekovo zdravje in počutje. Najbolj se uporablja holistični pristop k zdravljenju, kar pomeni, da ne zdravi zgolj simptomov ampak splošno telesno stanje – dušo in telo kot celoto.

Sem spadajo tudi navodila za zdrav način življenja, prehranjevanje ter telesne in druge dejavnosti za krepitev zdravja. Pri aromaterapiji velja, da so bolezenska znamenja posledica porušenega energijskega ravnovesja, uporaba  eteričnih olj pa pomaga telesu, ki se skuša samo pozdraviti.

Eterična olja na nas ne delujejo blagodejno le na duševni ravni, temveč krepijo tudi imunski sistem. Aromaterapija ima tako dvojni pozitivni učinek. Opravljenih je bilo kar nekaj raziskav, ki so potrdile, da aromaterapija sodi med najučinkovitejše terapije za odpravljanje stresa, prav tako pa zmanjša odziv simpatičnega živčnega sistema ter koncentracijo stresnega hormona kortizola.

 

 

Urnik vadbe

PON in ČET

7:00-8:15

TOR in ČET

16:30-17:45

Kako se pripravimo?

Navodila za joga vadbo

POGLEJ