CIRKUS STAR – VPISI V NOVO ŠOLSKO LETO

Vadba v programu Cirkus star ima osnove v cirkuški pedagogiki, ki združuje elemente sodobnega cirkusa ter dramske in gibalne pedagogike. Program je namenjen osnovnošolski mladini, ki si želijo razgibane vadbe in jim je všeč ples, gimnastika, žongliranje, predvsem pa visenje z glavo navzdol v visečih vrečah (hamokh), visečem obroč (lyra hoop) in trakovih (aerial loops).
Cirkus je zelo privlačen in ustvarjalen prostor. Domišljija najde v njem prosto pot. Je idealen poligon za razvijanje različnih veščin ( socialne veščine kot so sodelovanje, medsebojno zaupanje,odgovornost, iznajdljivost..) ter motoričnih sposobnostih (koordinacija, gibljivost, ravnotežje, natančnost…).
V tako raznolikem okolju lahko vsak najde svoje področje, razvija svoje zanimanje in talente.
CIRKUS STAR program je zasnovan zelo široko: glavni del vadbe je namenjen učenju položajev in likom na visečih rekvizitih. Naučena zaporedja združimo v krajšo koreografijo katero podpremo z moderno glasbo.
Osrednji del treninga namenimo učenju gimnastičnih elementov in razvijanju gibljivosti. Učimo se izvajati lažje in težje gimnastične in akrobatske elemente, človeške piramide ter vse skupaj povežemo v smiselno in zabavno koreografijo. Ta del treninga je pogosto plesno obarvan. Pri sestavi koreografije se opiramo na različne plesne zvrsti. Največ pozornosti namenimo učenju hiphop-a, jazza in modern dance, ki je vezni člen med različnimi cirkuškimi vložki.
Del treninga posvetimo učenju žongliranja in poigravanju z različnimi cirkuškimi pripomočki kot so hoola hop obroči, poi, vilinska krila, pahljače, krožniki, žogice in pisane rutke.
Naučene tehnike in koreografije povežemo v neko smiselno celoto, prepleteno s čarobno zgodbo. Na koncu leta se predstavimo z našo končno produkcijo na velikem odru.
PROGRAM JE ZASNOVAN NA NETEKMOVALNOSTI, OTROKA UČIMO PRISLUHNITI SVOJEMU TELESU IN TRNUTNIM POTREBAM.
Velik poudarek namenimo čuječemu pristopu učenja, podpori v skupini in netekmovalnosti med vadečimi. Vsakemu otroku pomagamo odkriti svoje potenciale. Pri učenju damo velik poudarek na neodvisnost, svobodo znotraj omejitev katere so potrebne za varno rokovanje z rekvizitom in spoštovanju naravnega psihičnega, fizičnega in socialnega razvoja otroka.
POMAGAMO LE TOLIKO, DA OTROK LAHKO NAREDI SAM.
Otroci so kot metulji v vetru –. eni letijo višje, drugi nižje…. ampak vsak leti najbolje, kot zna. Zakaj bi jih primerjali med seboj? Čisto vsak otrok je poseben, čisto vsak otrok je edinstven, čisto vsak je čudovit!
VADBA POTEKA V SKUPINICAH DO 12 OTRO, znotraj skupine jih razdelimo na polovico, 6 otrok na trenerja. Vdba poteka v dveh ločenih prostorih, ki so med sabo povezani.
VABLJENI NAS OBISKAT NA TEDNU ODPRTIH VRAT, ZA KATERE JE POTREBNA PREDHODNA PRIJAVA
Povezava do VPISA na spodnji povezavi
PRIČAKUJEMO VAS Z ODBRTIMI SRCI IN ROKAMI

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)